05.08.2014 10:59

Informace pro závodníky na Pivní běh 2014

Další ročník akce „Kotóčem kolem Bosně – uherčický pivní běh“ se nezadržitelně blíží, proto pár informací o něm…
Jedná se o třetí ročník závodu, ve kterém nemusí být primárním cílem rovnou vítězství, ale už třeba jen to, že se do cíle nějakým způsobem (a v nějaké podobě) závodníci dopraví!

Běžet se bude ve dvojicích a půjde o to, zdolat v co nejkratší době šest pivních stanovišť, rozmístěných po celé obci. Na každém stanovišti bude jeden kontrolor + obsluha výčepu, která bude dělat všechno pro to, aby jste měli pivo nachystané včas a přesně na míru :)
Ženské týmy nebudou dostávat půllitry, ale budou se muset popasovat s třetinkami! U smíšených týmů pije každý svoji míru.

První stanoviště je hned u haly. Po dopití piva se pokračuje do hospody „U Valdyna“, potom zadem na stanoviště „U Kušnierů", dále pak na stanoviště „Starosta“, odtamtud k Šopikovi „Na radnici“ a zakončovat se bude opět v hale, kde se po vypití posledního piva stopuje čas a zapisuje se do tabulky.

Trať se bude zdolávat v různě upravených a okrášlených zahradních kolečkách („kotouč“). V každém kotouči musí být povinná výbava v podobě helmy pro toho, kdo se zrovna poveze. Závodník, který v daném úseku kolečko tlačí, mít helmu nemusí! Po každém stanovišti se pak závodníci prohazují a předávají si helmu.

Kolečka mohou vypadat jakkoli, čím veselejší, tím větší šance na jednu z výher :)
Podmínkou je, aby byla na lidský pohon a měla jen JEDNO kolečko. Přídavná kolečka a nebo jiné druhy pohonu nebudou tolerovány!

Pro letošek je již nahlášeno 12 týmů, posílat přihlášky však můžete dál!
Bude se soutěžit ve dvou disciplínách - samotný ZÁVOD a MISS KOTÓČ. FINÁLNÍ SLALOM bude dle zájmu a stavu závodníků.
Každá soutěž bude ohodnocena zvlášť :)

POZOR! Závod není jen pro domorodce - zúčastnit se může opravdu kdokoli odkudkoli, mapky budou k dispozici + značení u cesty! Rádi přivítáme také fanoušky jednotlivých týmů, kteří se mohou shromáždit v cíli (u haly), nebo postávat u jednotlivých stanovišť a v mezičase se občerstvovat také :)
Přihlásit se může kdokoli starší 18 let.
Startovné je 250 Kč na osobu.
V ceně startovného jsou samozřejmě piva, dobroty z grilu - cílový steak, ceny pro vítěze danných disciplín + údržba trati :)
Večer pak bude připraveno posezení nejen pro unavené závodníky, ale pro kohokoli, kdo má chuť posedět u grilu na zahrádce s hudbou :)

Přihlášky posílejte nejpozději do 8.8 na hala2011@seznam.cz , nebo doručte osobně na recepci haly, případně pak na tel. 732 108 069, kde se taky dozvíte odpovědi na věci, které Vás zajímají.

Nebojte se a pojďte to zkusit! :)

Těšíme se na Vás…

—————

Zpět


Kontakt

Sportovní hala Uherčice

Sportovní 171
Uherčice
691 62


+420 732 108 069